Een vader uit Sint-Niklaas die zijn baby zo hard door elkaar schudde dat het kindje voor het hele leven gehandicapt zal zijn, is door de Dendermondse strafrechtbank woensdag veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf. De baby, geboren in augustus 2006, kreeg een hersenbloeding door het shaken infant-syndroom.
Het kind was stervende toen zijn ouders hem in september 2006 in het ziekenhuis van Sint-Niklaas binnenbrachten. De dokters konden het kind redden, maar niet zonder blijvend letsel.

Aanvankelijk verklaarde de vader dat de baby ,,gevallen" was, maar verder onderzoek bracht aan het licht dat dit niet kon kloppen. De baby zou meermaals hard door elkaar zijn geschud. Toch bleef de vader er altijd bij dat hij de baby nooit kwaad wilde doen.

,,Het kind was mijn oogappel. Hoewel ik niet zijn natuurlijke vader was, aanvaardde ik het als mijn bloedeigen kind", vertelde hij de rechter. ,,Maar ik stond er helemaal alleen voor tijdens de opvoeding, de moeder was altijd buitenshuis. Het onophoudelijk gehuil van het kind deed me panikeren. Ik schudde het omdat ik dacht dat het zou ophouden met ademen en wilde dat voorkomen. Ik wist niet dat ik het kind met schudden kwaad kon doen." De rechter geloofde dat niet en oordeelde streng.