Van Quickenborne 'verwonderd' over Raad van State
BRUSSEL - Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne zegt ,,verwonderd'' te zijn dat de Raad van State de alternatieve betalingsmethoden voor het aanvechten van een administratieve beslissing niet aanvaard.
,,De takszegels zijn afgeschaft en vervangen door storting of een betaling bij De Post. Deze afspraak werd genomen in samenspraak met de Raad van State'', zegt Van Quickenborne vandaag in een reactie op een artikel in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk.

Daarin getuigt een advocaat dat de Raad van State de elektronische betalingen niet aanvaardt. Het nummer waarop het bedrag kan worden overgeschreven, is volgens de man onvoldoende bekend. De voorafgaande storting bij De Post noemt de advocaat dan weer ,,contraproductief''.

Staatssecretaris Q benadrukt dat de gemaakte afspraken door de Raad van State moeten worden nageleefd en dat de Raad van State daarover moet communiceren met de indieners van de verzoekschriften, hoofdzakelijk advocaten. ,,Tot nu toe is voor 325 miljoen euro zegels afgeschaft. Er is geen sprake van dat we er nog zullen bijvoegen'', aldus nog Van Quickenborne.