Loterij geeft krantenuitbaatster cheque Euro Millions
Foto: col
In het Vlaams-Brabantse Tienen heeft de Nationale Loterij de krantenwinkel Domino Shop aan de Leuvenselaan in de bloemetjes gezet. Daar kocht iemand die anoniem wenst te blijven op 9 februari het winnende lot voor de speciale trekking van Euro Millons.
Christel Massuit, de uitbaatster van Domino Shop, kreeg symbolisch een cheque ter waarde van 100 miljoen euro overhandigd. De Tiense krantenwinkel werd woensdagmorgen overspoeld door fotografen en cameramensen, die werden getrakteerd op champagne en broodjes. De winnaar was er niet.

De Nationale Loterij wil alleen kwijt dat de winnaar/winnares een inwoner/inwoonster van Vlaams-Brabant is en dat hij/zij met vakantie was toen de trekking plaatsvond. Het duurde een tijdje vooraleer de gelukkige zich bekend maakte.

,,Het is een opsteker voor ons land dat het winnende lot van de speciale trekking die voor het eerst in het kader van Euro Millions werd georganiseerd in België werd gekocht", aldus Ann Publie, de woordvoerster van de Nationale Loterij. ,,We hebben al vier keer een winnaar in rang één gehad en ook een vrij groot bedrag in rang twee kunnen wegschenken, maar dit is toch het grootste bedrag dat we ooit mochten uitdelen", aldus de woordvoerster.

De winst van 100 miljoen euro is meteen ook de tweede grootste winst uit de geschiedenis van Euro Millons, die in feruari 2004 officieel van start ging. Een Ierse vrouw ging met het hoogste bedrag,115.436.126 euro, aan de haal. Euro Millons wordt georganiseerd in België, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Luxemburg, Zwitserland, Portugal, Ierland en Oostenrijk.