Beckham steunt WK 2018 in VS
Foto: rr
David Beckham zal gebruikt worden om de kandidatuur van de VS om het WK in 2018 naar Amerika te halen, kracht bij te zetten. Volgens The Times kan de ,,Beckham-factor'' doorslaggevend zijn in de beslissing welk land het evenement mag organiseren.
De Engelse voetbalbond FA heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld om het WK in 2018 te organiseren, maar verwacht wordt wel dat dit snel zal gebeuren. Het zal dan waarschijnlijk de strijd moeten aangaan met de VS. De FA vreest echter dat de VS David Beckham gaat gebruiken tijdens de promotiecampagne.

David Beckham speelt vanaf volgend seizoen in Amerika voor LA Galaxy. Verwacht wordt dan ook dat de Amerikaanse voetbalbond de komst van Beckham zal uitbuiten in een poging om het WK te mogen organiseren. De organisatie van het WK 2018 wordt in 2011 toegewezen.

,,We hebben in 1994 al getoond dat we het WK kunnen organiseren,'' zegt Sunil Gulati, voorzitter van de voetbalbond van de VS. Met een gemiddelde van 68.991 toeschouwers per wedstrijd is het WK '94 nog steeds recordhouder.

Het volgende WK wordt in 2010 in Zuid-Afrika georganiseerd. Het WK 2014 vindt normaal gezien in Zuid-Amerika plaats, waarschijnlijk in Brazilië. De VS is kandidaat om die organisatie over te nemen als Brazilië niet klaar blijkt te zijn. En anders doet het een gooi naar het WK 2018.

Normaal gezien gaat dat WK door in Europa, met Engeland als topfavoriet. De VS wil echter de strijd aangaan met Engeland, en de ,,Beckham-factor'' kan dan doorslaggevend zijn.