LONDEN - De Britse minister van Sport, Richard Caborn, heeft woensdag aan de Europese Voetbalunie (UEFA) gevraagd om zich ervan te vergewissen dat de stadions waar de wedstrijden van de Champions League voetbal worden gespeeld, voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen.
Dinsdag waren er incidenten in de rand van de wedstrijd tussen Lille en Manchester in Lens.

,,Ik heb het gevoel dat bepaalde stadions niet beantwoorden aan wat zelfs de UEFA beschouwt als de vereiste standaarden. Ik denk dat we aan de UEFA zullen vragen welke acties ze van plan zijn te ondernemen voor die stadions'', aldus Caborn.

,,We zullen met de UEFA over het probleem op een zeer concrete manier overleggen, want onze onafhankelijke commissie heeft een reeks aanbevelingen die, als ze gevolgd zouden worden, situaties zoals in Lens zouden kunnen voorkomen''.

Lille speelt z'n wedstrijden van de Champions League in Lens omdat het eigen stadion niet voldoet aan de normen van de UEFA.

Bij het begin van de wedstrijd van dinsdagavond probeerden Engelse supporters over de balustrades te klimmen, die hen scheidden met het veld. De tribune van de Engelse supporters zou meer supporters hebben bevat dan voorzien, met een pak Engelsen die hun tickets op de zwarte markt hadden gekocht. De Franse politie reageerde met traangas, waarop er een paniekreactie ontstond in de tribune. In de Britse pers was er woensdag hevige kritiek op de Franse politie.