G14 zou klacht tegen FIFA in zaak-Oulmers kunnen intrekken
BERLIJN - De G14, de groepering van de 18 machtigste voetbalclubs in Europa, en de Belgische voetbaleersteklasser Charleroi zouden hun klacht in de zaak-Oulmers bij het Europese Hof van Justitie tegen de Wereldvoetbalbond FIFA kunnen intrekken, vertelde de algemeen directeur van de G14, Thomas Kurth, woensdag in het Duitse magazine Sport-Bild.
Als Michel Platini, voorzitter van de Europese Voetbalunie (UEFA), en FIFA-voorzitter Joseph Blatter ,,voor het einde van het seizoen aanvaardbare oplossingen voorstellen, is er een theoretische kans dat de G14 en Charleroi hun klacht intrekken'', aldus Kurth.

De G14 sloot zich aan bij de klacht van Sporting Charleroi, dat bij het Europese Hof van Justitie 616.000 euro schadevergoeding eiste omdat speler Abdelmajid Oulmers zeven maanden buiten strijd was nadat hij een blessure had opgelopen tijdens een vriendschappelijke interland met Marokko op 17 november 2004. Het Europese Hof van Justitie zou komende zomer een uitspraak doen over de zaak.

De G14 eist de oprichting van een verzekering voor internationals die opgeroepen worden. En daarnaast vraagt de groepering ook een deel van de winst van de eindfases van WK's en EK's, én een zetel in de Uitvoerende Comités van de FIFA en de UEFA.