GEEL - De staking bij het logistieke bedrijf Ceva Logics in Geel is beëindigd. De ruim tachtig personeelsleden zijn woensdagochtend omstreeks 8 uur weer aan het werk gegaan. Dat is vernomen van Stan Hens van de socialistische vakbond BBTK.
Het personeel besliste weer aan de slag te gaan na een korte peroneelsvergadering woensdag. De reden voor de werkhervatting heeft hoofdzakelijk te maken met de toegeving van de directie om de sitemanager uit de Geelse vestiging aan de Bell Telephonelaan te verwijderen. Die zou volgens het personeel te autoritair zijn geweest en niet voldoende en open communiceren. Het personeel is tevreden met die beslissing.

Bonden en directie hebben dinsdagavond nog rond de tafel gezeten om de problematiek te bespreken. ,,Of de man ontslagen is, wilde de directie niet kwijt. Het kan ook zijn dat hij naar een andere vestiging werd over geplaatst. Als bonden hebben we niet voor zijn ontslag geijverd.'' aldus vakbondsman Hens.

Door de werkhervatting zouden woensdag ook de problemen bij het Geelse Alcatel-Lucent van de baan moeten zijn. Daar raakten gisteren tachtig interim tijdelijk werkloos omdat Ceva de distributie verzorgt voor Alcatel. De goederenstroom ondervond door de staking hinder.

Het sociale conflict bij Ceva Logistics bereikte dinsdagochtend haar hoogtepunt, na een reeks werkonderbrekingen vorige week. Er werd door arbeiders en bedienden unaniem beslist om voor onbepaalde duur in staking te gaan.