James Brown wordt begraven op geheime plek
Soullegende James Brown kan eindelijk in vrede rusten. Zijn nabestaanden van zijn na weken kibbelen eens geworden over zijn laatste rustplaats. De zanger overleed bijna twee maanden geleden. Op verzoek van zijn kinderen wordt hij nu op een geheime locatie begraven.
De advocaat van Browns laatste partner Tomi Rae Hynie maakte het nieuws dinsdag bekend. Brown, de Godfather of Soul, stierf op kerstnacht op 73-jarige leeftijd.

Hynie, zijn 37-jarige partner en voormalig achtergrondzangeres van Brown, hoopte haar geliefde te kunnen begraven op zijn landgoed op Beech Island in South Carolina, waar het stel tien jaar samen lief en leed had gedeeld. Browns kinderen zagen dat echter niet zitten.

Er volgde een juridische strijd tussen Hynie en Browns kinderen over de nalantenschap. De villa op Beech Island werd op een bepaald moment zelfs afgesloten. Pas na een tijdje mocht Hynie het huis weer binnen om haar persoonlijk spullen op te pikken.

Hynie en Brown trouwden in 2001, al was hun huwelijk volgens de advocaten van de zanger ongeldig, omdat Hynie nog getrouwd was met een andere man toen ze met de soullegende in het huwelijksbootje stapte.

Het koppel kreeg een zoon, de nu 5-jarige Joseph. De jongen en de moeder staan niet vermeld in Browns testament, omdat het document al eerder was opgemaakt. Desondanks eist Hynie de helft van de villa en het landgoed.