Jongen van 17 doodgestoken op carnaval Binche
Foto: rr
BRUSSEL - Een jongen van 17 jaar is gisteravond rond 23 uur gestorven aan verschillende messteken tijdens het carnaval van Binche. De daders konden in het feestgejoel ontkomen.
De 17-jarige jongen van Congolese origine ging gisteravond rond 23 uur met twee of drie vrienden naar het station van Binche. In de rue Louis Buisseret kwamen ze een andere groep tegen en daarop brak een gevecht los.

Toen de zeventienjarige jongen in elkaar stortte na één of meerdere messteken, gingen de aanvallers op de vlucht. Ze mengden zich opnieuw onder de feestvierders en wisten te ontkomen. Toen de hulpdiensten arriveerden, leefde het slachtoffer nog, maar hij bloedde hevig. Twee uur na zijn aankomst in het ziekenhuis overleed de jongen. Woensdagavond wordt een autopsie uitgevoerd.

De vrienden van de zeventienjarige verkeren in shock en hun ondervraging heeft voorlopig nog geen nuttige elementen opgeleverd. Zowel de aanvallers als het wapen zijn spoorloos.

De zonechef van de politie verklaarde dat er voldoende agenten toezicht hielden op de massa. Op het moment van de feiten hadden een vijftigtal politiemensen dienst. Volgens de chef is dit het eerste dodelijke incident tijdens het carnaval in Binche.

Dinsdagavond werd nog een andere jongeman aangevallen nabij het station. Ook hij kreeg een aantal messteken, maar zijn leven is niet in gevaar. De twee vermoedelijke daders werden opgepakt, maar volgens de politie is er geen enkel verband met de dodelijke vechtpartij.