Bij een overval op een Lidl-warenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is het donderdagnamiddag tot een schietpartij gekomen tussen een overvaller en de politie. Dat meldt het Brusselse parket. De overvaller is daarbij om het leven gekomen.

Rond 15.30 uur heeft een man een Lidl-warenhuis in de Rotterdamstraat in Sint-Jans-Molenbeek overvallen. Na de overval ging de dader er op de fiets vandoor maar hij stootte op een politiepatrouille die de achtervolging inzette. De dader begon in het wilde weg te schieten.

In de Drootbeekstraat in Laken reden de agenten het achterwiel van de vluchter aan zodat die ten val kwam. De man zette zijn vlucht te voet verder en vuurde daarbij opnieuw op de agenten in de buurt van een schooltje. Een Turkse vrouw die haar kind kwam ophalen is daarbij gewond geraakt aan haar heup. Ook een politieagent raakte ernstig gewond. De slachtoffers verkeren volgens de politie niet in levensgevaar.

Uiteindelijk vuurde een agent een dodelijke kogel af op de dader. Vermoedelijk was er nog een tweede overvaller, maar die is voorlopig spoorloos.

De krant La Capitale meldt op haar website dat de overvaller een ontsnapte gevangene is. Het zou gaan om de 25-jarige H. Bouaïnine die op 27 december 2009 samen met een andere gedetineerde uit de gevangenis van Namen is ontsnapt.