Dominique Strauss-Kahn, de Franse directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), noemt de crisis die veroorzaakt wordt door de Amerikaanse groeivertraging 'ernstig'. Volgens de IMF-topman hebben de beurzen het herstelplan van president Bush 'niet geapprecieerd'.
'De toestand is ernstig. Alle geïndustrialiseerde landen ter wereld lijden onder de groeivertraging in de Verenigde Staten', zo verklaarde Strauss-Kahn maandag aan de pers na een onderhoud op het Elysée met de Franse president Nicolas Sarkozy.

'Gelukkig blijven de groeilanden een vrij sterke groei houden en blijven zij de wereldgroei stimuleren. Toch is het niet onmogelijk dat zelfs die opkomende naties een minder sterke groei kennen dan was voorzien. Dat zou een zeker effect hebben,' aldus Strauss-Kahn.

Ondervraagd over het herstelplan van 140 miljard dollar dat de Amerikaanse president George W. Bush vrijdag presenteerde, antwoordde de IMF-baas, dat 'de beurzen het pakket van president Bush blijkbaar niet hebben geapprecieerd'.