Omar bin Laden, een van de zonen van Al-Qaedaleider Osama bin Laden, heeft zijn vader verzocht een 'andere weg' te bewandelen - eentje zonder geweld. In een maandag uitgezonden interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN zei hij niettemin dat zijn vader het predikaat 'terrorist' niet verdient. Vader Osama gelooft dat het zijn plicht is, de moslims voor aanvallen te behoeden, aldus de zoon.
In het zondag in Caïro gevoerde gesprek zegt Omar dat hij zich 'out' omdat hij wil dat er een einde komt aan de geweldspiraal die door zijn vader is geïnspireerd. 'Die bommen, die wapens ... dat is nergens goed voor', aldus de 26-jarige Omar, die volgens CNN de vorige maanden Engels heeft geleerd van zijn Britse echtgenote.

Omar zegt zijn vader al acht jaar niet meer te hebben gezien. Met diens toestemming mocht hij destijds een opleidingskamp van Al-Qaeda verlaten. Hij stapte daar naar eigen zeggen op omdat hij niets te maken wil hebben met het doden van burgers.

Waar zijn vader momenteel is, weet Bin Laden junior niet. Hij is ervan overtuigd dat Osama nooit gevonden zal worden, niet omdat hij - zoals sommigen vermoeden- al een tijdje dood is, maar omdat hij overal wel mensen vindt die hem onderdak willen verlenen.