Obama stelt rol Bill Clinton in verkiezingsstrijd (opnieuw) in vraag
De rol van voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton heeft de vijandelijkheden tussen de twee grootste kandidaten van de Democraten voor de opvolging van George W. Bush, de senatoren Barack Obama en Hillary Rodham-Clinton, weer wat aangescherpt.
De twee rivalen vonden elkaar maandag terug in Columbia, de hoofdstad van South Carolina. Daar vindt maandag een mars plaats in naam van burgerrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de vrede Martin Luther King, die in 1968 werd vermoord.

Hillary Clinton, Barack Obama en John Edwards nemen er samen met duizenden anderen deel aan een mars, een initiatief van het NAACP (National Association for the Advancement of Colored People), één van de belangrijkste bewegingen voor de verdediging van de rechten van de zwarte gemeenschap.

In een interview maandagmorgen op ABC News beschuldigde Obama Bill Clinton van het vervormen van de feiten ten nadele van Obama.

'Bill Clinton moet verantwoording afleggen wanneer hij verklaringen aflegt die niet door de feiten ondersteund worden', zei Obama. Zondagavond stelde Steve Hildebrand, een raadgever van Obama, in een interview op een kiesmeeting in Columbia dat 'uitstapjes van de waarheid' zouden rechtgezet worden.

Bill Clinton, die een groot respect geniet binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap, voert actief campagne voor zijn vrouw Hillary. Het verzilveren van het electoraat binnen de zwarte gemeenschap is cruciaal voor de Democratische kandidaten bij de voorverkiezingen zaterdag in South Carolina.