'Ik stel vast dat links nog altijd belastingsdol is', zei MR-voorzitter Didier Reynders maandag in een reactie op de verklaringen van zijn PS-collega Elio Di Rupo zondag op een congres van de Franstalige socialisten. Di Rupo wees naar maatregelen die door rechts gewild waren als oorzaak van het feit dat de schatkist leeg is.
Op het PS-congres haalde Elio Di Rupo zwaar uit naar de notionele intrestaftrek. De maatregel werd in de vorige legislatuur op aandringen van de liberalen genomen. Volgens de PS-voorzitter weegt de maatregel voor niet minder dan 2,4 miljard euro op de begroting. 'Dat is heel wat meer dan wat de socialisten eisen voor de verbetering van de koopkracht voor de mensen', aldus nog Di Rupo.

Maandag beantwoordde MR-voorzitter Didier Reynders na afloop van een vergadering van de MR-fracties in de verschillende parlementen die aanval. Hij stelde vast dat 'links belastingsdol blijft' en dat deze houding hem niet echt verrast.

'Dat is niet nieuw, maar volgens ons is het geen goede oplossing', aldus Reynders, die benadrukte dat het rendement van de vennootschapsbelasting nog nooit zo hoog geweest is.