Lindsay Lohan-film grote kanshebber op Razzies
Een jaar na zijn Oscarnominatie voor beste bijrol in "Dreamgirls", heeft acteur Eddie Murphy nog een nominatie in de wacht gesleept. Helaas voor hem is het dit keer voor de jaarlijkse Razzies of Raspberry Awards (Gouden Frambozen), de uitreiking voor de slechtste Hollywood-films van het jaar.
Murphy is zowaar vijf keer genomineerd voor "Norbit", de komedie waarin hij meerdere personages speelt. De acteur speelde drie rollen, die allen zijn genomineerd voor zijn slechte acteerwerk. Daarbovenop kreeg Murphy ook de nominatie voor slechtste filmkoppel en slechtste scenario. De film is ook genomineerd in de categorie slechtste film.

"We vonden zijn rollen zo slecht dat hij individuele nominaties verdient", zo verduidelijkt Razzie-oprichter John Wilson.

Alle nominaties verzilveren, wordt niet makkelijk voor Murphy, want hij krijgt zware concurrentie van Lindsey Lohan, die drie keer genomineerd is voor de thriller "I Know Who Killed Me".

In de film speelt Lohan een tweeling die wordt achtervolgd door een psychopaat met een voorliefde voor de kleur blauw en het afhakken van voeten. De actrice werd genomineerd als slechtste koppel en ontving voor beide rollen een nominatie als slechtste actrice. De film zelf kreeg in totaal negen nominaties, onder meer in de categorieën slechtste film, slechtste horrorfilm en slechtste regie.

De uitreiking van de 28e editie van de Razzies vindt plaats op 23 februari in Los Angeles, een dag voor de Oscar-uitreikingen. De winnaars ontvangen een plastic framboos die goud gespoten is (waarde: bijna twee dollar).

Slechts enkele winnaars kwamen in het verleden hun prijs ophalen tijdens de ceremonie. De eerste was Paul Verhoeven, die in 1996 de prijs voor slechtste regisseur kwam ophalen voor "Showgirls". De laatste was Halle Berry in 2004. Zij won toen de prijs voor slechtste vrouwelijke hoofdrol in "Catwoman" en kwam haar beeldje ophalen tijdens de ceremonie, met een dankwoord als uitsmijter.