De ProSieben.Sat 1 (P7S1) mediagroep, de groep achter de televisiezenders VT4 en VIJFtv, is maandag in Vlaanderen met de nieuwe gratis videodienst MyVideo gestart. Om de lancering van deze videodienst kracht bij te zetten, gaat vanaf maandag ook een dagelijkse soap van start, die alleen te zien zal zijn op www.myvideo.be.
Op de uitgebreide site myvideo.be kunnen bezoekers zelf filmpjes uploaden en ingezonden filmpjes van anderen bekijken en doorsturen. Ook zijn vele hoogtepunten en bijzondere fragmenten uit de programma's van VT4 en VIJFtv nog eens terug te zien.

'Met de videodienst MyVideo wil de P7S1 Media groep ook in Vlaanderen een belangrijke speler worden in de nog steeds groeiende markt van online videodiensten', zegt Ricus Jansegers, gedelegeerd bestuurder van SBS Belgium.

'De Duitse versie van MyVideo, die in april 2006 online ging, is inmiddels een groot succes en de op een na grootste videocommunity van Duitsland', voegt hij eraan toe.

2000

De online soap '2000 Antwerpen', de eerste productie ooit van een tv-station enkel en alleen voor internet, verschijnt elke werkdag op myvideo.be in afleveringen van drie tot vijf minuten. De soap brengt de gebeurtenissen binnen een nieuw samengesteld gezin in hartje Antwerpen.

'Ook nieuw aan de soap is dat de kijker het verhaal kan beïnvloeden', aldus producer Krijn Jonckheere. 'Op basis van de reacties van de kijkers (op het forum van de website) zullen we de soap bijsturen.'

Rollen in de soap zijn onder meer weggelegd voor Ann Ceurvels, Maarten Bosmans, Hilde Gijsbrechts, Johny Voners, An Van Gijsegem en de Nederlandse Jim Bakkum.