Een bus met hindoepelgrims is in de West-Indiase deelstaat Maharashtra in een bijna 200 meter diepe ravijn gestort en heeft minstens 41 mensen mee de dood ingesleurd. Vierendertig passagiers raakten gewond, zei politiewoordvoerder Deepak Tillu maandag. Onder de doden zijn vier kinderen.
'Nadat de chauffeur de controle over het voertuig had verloren, stortte de bus meer dan 180 meter naar beneden', zei Tillu. 'Verschillende mensen stierven op de plaats van het ongeval toen de bus onder grote druk omsloeg en doormidden brak'. De pelgrims waren op de terugweg van een hindoetempel in de 250 kilometer zuidelijker gelegen havenstad Bombay.

Tillu zei dat de chauffeur zich zondagavond met een sprong uit de bus in veiligheid kon brengen. Volgens de chauffeur hadden de remmen het in een scherpe bocht begeven. 'Maar mogelijk gaat het om een menselijke fout'.

De buschauffeur had bijna vier dagen zonder pauze achter het stuur gezeten en was mogelijk oververmoeid. India behoort tot de landen met de slechtste verkeersveiligheid. Jaarlijks sterven op de wegen van het land meer dan 95.000 mensen.