Kortrijks crematorium operationeel tegen eind 2007
Foto: VCB
WAREGEM - Het nieuwe crematorium op de nieuwe begraafplaats in Kortrijk moet tegen eind 2007 operationeel zijn. Dit heeft Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck vandaag gezegd op een vergadering van de Conferentie van Burgemeesters van het arrondissement Kortrijk in Waregem. Het project zal 6,25 miljoen euro kosten.

Tegen eind maart 2005 zullen 21 gemeenten uit Zuidwest-Vlaanderen een intergemeentelijke vereniging voor crematoriumbeheer oprichten, die zal instaan voor de oprichting en exploitatie van het Kortrijkse crematorium. Daarna zal werk gemaakt worden van de opmaak van het bouw- en investeringsdossier.

Vijf euro per inwoner

Het is de bedoeling dat de deelnemende gemeenten elk een kapitaal van vijf euro per inwoner zullen inbrengen. In totaal groeperen de 21 desbetreffende gemeenten 415.000 inwoners.

Het crematorium zal een complex met maximaal drie crematie-ovens worden. De mogelijkheid wordt opengelaten om later met dezelfde vereniging eventueel nog bijkomende crematoria op te richten, bijvoorbeeld in Roeselare.