Projecten veilig verkeer voor jongeren bekroond
Foto: © INGE VAN DEN HEUVEL
BRUSSEL - Het Levenslijn Kinderfonds en Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen van Brempt hebben op het autosalon 112 projecten bekroond die de verkeersveiligheid voor jongeren willen verbeteren. Vertegenwoordigers van de projecten kregen een diploma mee naar huis. Minister Van Brempt ondersteunt elk van de Vlaamse projecten met 500 euro.

In september 2004 lanceerde het Levenslijn Kinderfonds een oproep tot bewonersgroepen, verenigingen, scholen en bedrijven om projecten in te dienen die de verkeersveiligheid in de woon-, school- of werkomgeving daadwerkelijk verbeteren.

Campagne tegen wildparkeren

Volgens de jury haalden alle ingediende projecten een hoog niveau en stroomde er de voorbije jaren veel kennis over verkeersveiligheid door naar het lokale niveau. Vooral scholen reageerden massaal op de oproep en wensen dat dergelijke campagnes herhaald worden.

Het Levenslijn Kinderfonds werd in 2002 door VTM opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. De privé-televisiezender verzamelt middelen ten voordele van het Fonds. Het geld gaat naar initiatieven die concreet de veiligheid voor jongeren verbeteren of die jonge verkeersslachtoffers helpen bij hun revalidatie en genezing.