BRUSSEL - Na de overname van de belangen van Sun Trade en Alfa-Eco in Sun Interbrew, zal InBev een uitkoopbod lanceren op de resterende aandelen-Sun Interbrew. Dit bod zal 33,41 dollar per aandeel-Sun Interbrew bedragen. Sun Interbrew beveelt zijn minderheidsaandeelhouders aan op het bod in te gaan. Dat melden InBev en Sun Interbrew in een gezamenlijk persbericht.

Op 3 januari raakte bekend dat InBev een akkoord had bereikt met Alfa-Eco over de overname van het belang dat de Russische investeringsmaatschappij in Sun Interbrew had opgebouwd. Het gaat in totaal om 7.720.199 aandelen, waarvoor InBev 26,51 euro per stuk betaalt. Het akkoord met Alfa-Eco maakte voor InBev ook de weg vrij om het belang van Sun Trade in Sun Interbrew effectief over te nemen.

Sun Interbrew zal zijn belang in de Yekaterinburg Brewing Company overdragen aan Alfa-Eco en zal er ook voor ijveren dat Sun Trade zijn belangen in Damsel overdraagt aan Alfa-Eco. Beide overdrachten moeten op 31 januari worden goedgekeurd door een buitengewone algemene vergadering van de klasse A-aandeelhouders van Sun Interbrew. Sun Trade krijgt in ruil voor de overdracht van zijn belang in Sun Interbrew een belang van ongeveer 2 procent in InBev, in plaats van de eerder overeengekomen 3,4 procent.

InBev zal na deze operaties een economisch belang van 98,5% in Sun Interbrew hebben. De Belgisch-Braziliaanse groep zal vervolgens een bod uitbrengen op de aandelen-Sun Interbrew die nog bij het publiek zijn verspreid, tegen 33,41 dollar per aandeel. De prijs is identiek voor aandelen met en zonder stemrecht. Hoe het bod precies zal gebeuren, is nog niet beslist.