Dertig procent meer schapen gedood in erkende slachthuizen
Foto: rr
BRUSSEL - Op de eerste dag van het islamitisch offerfeest, gisteren, werden in de vijf erkende Brusselse slachthuizen 1.300 schapen geslacht. Dat is dertig procent meer dan vorig jaar, zo meldt de Brusselse staatssecretaris voor Openbare Netheid, Emir Kir. De politie nam gisteravond drie vrachtwagens met karkassen in beslag.

In het slachthuis van Brussel-Stad werden 255 schapen verwerkt. Het slachthuis heeft een capaciteit van 800 beesten. In Anderlecht waren dat 360 dieren (capaciteit 400), in Molenbeek 320 (400), in Schaarbeek 180 (250) en in Elsene 160 (220). Kir benadrukt dat het aantal slachtingen in erkende slachthuizen moet blijven stijgen. Hij gaat onderzoeken of het mogelijk is een slachthuis in te richten dat de gemeentegrenzen overstijgt.

181 karkassen van schapen

De politie van de zone Brussel-Noord onderschepte gisterenavond drie vrachtwagens met karkassen van schapen. De slagers, uit Limburg en Gent, wilden de krengen in Brussel verkopen, maar overtraden de wettelijke regelgeving omtrent het vervoer van vlees. De karkassen, 181 in totaal, werden in beslag genomen.