Armstrong ontgoocheld over onderzoek
Lance Armstrong Foto: rtr
AUSTIN - De Amerikaanse renner Lance Armstrong zegt ,,ontgoocheld te zijn over het vooronderzoek dat het Franse gerecht heeft geopend in verband met dopingverdenkingen rond hem zijn entourage''. In een communiqué van het PR-agentschap Newswire verklaart hij zeker te zijn vrijuit te zullen gaan.

,,Ik wil één ding zeker duidelijk maken: ik geloof in een schone en eerlijke competitie. Zoals ik al eerder gezegd heb, gebruik ik geen prestatieverhogende middelen ... en ik heb dat ook nooit gedaan'', aldus de zesvoudige Tourwinnaar. ,,Ik ben teleurgesteld in de beslissing van de rechter om een dergelijk onderzoek in te stellen, zonder eerst met mij te hebben gepraat.''

Armstrong zegt zich op ieder gewenst ogenblik te zullen beschikbaar stellen om de onderzoekers te ontmoeten. ,,Ze zijn ook van harte welkom om de resultaten van een lange reeks van controles op prestatieverhogende middelen, waarvan ik er nooit een gefaald heb, in te kijken.'' Alleen al afgelopen jaar zegt Armstrong 22 keer gecontroleerd te zijn geweest door ASO, de UCI, WADA en USADA.

,,Naam gezuiverd''

,,Ik zal in maart van de partij zijn bij Parijs-Nice. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn naam gezuiverd zal worden en ik verheug me op de races in Frankrijk in de komende jaren'', zo besluit Armstrong.

De openbare aanklager van Annecy maakte gisteren bekend dat hij een vooronderzoek had geopend naar de entourage van Armstrong. Volgens de krant Aujourd’hui/Le Parisien volgt het vooronderzoek op de acties van de Parijse antidrugsbrigade, die meer bepaald de vroegere verzorgster van de zesvoudige Tourwinnaar, Emma O’Reilly, heeft ondervraagd. De vrouw bevestigde haar geuite beschuldigingen in het boek ’L.A. Confidential, de geheimen van Lance Armstrong’ over dopinggebruik door de wielervedette.