LOS ANGELES - Dallas won gisteren in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) met 99-77 van de LA Clippers, en de Mavericks behaalden zo hun tiende zege in de laatste 13 wedstrijden. Onze landgenoot Didier Mbenga mocht opnieuw twee minuten meespelen en bedankte met vier punten (een tweepunter en twee vrijworpen).

Dirk Nowitzki scoorde 28 punten en Jason Terry maakte elf van zijn vijftien punten in het derde kwart, waarin de Mavericks een 42-48 achterstand omzetten in een 74-68 voorsprong.

Voor de Clippers was het de vierde nederlaag op rij, ondanks de 24 punten en 14 rebounds van Elton Brand.

Orlando-Houston

In de wedstrijd tussen Orlando en Houston werd Tracy McGrady, vorige zomer vertrokken bij Orlando, flink uitgejouwd door het thuispubliek. Het deerde hem echter niet want hij zette 27 punten neer voor de Rockets die met 99-108 wonnen. In de slotfase kwam Orlando nog gevaarlijk opzetten tot 92-96, maar McGrady maakte een einde aan de dreiging via twee vrijworpen en een layup. Met nog 1:41 op de klok hadden de Rockets de zege binnen met 93-102.

Yao Ming verzamelde 20 punten en Bob Sura 19 punten, elf rebounds en negen assists voor Houston dat al voor de zesde keer in de laatste acht wedstrijden kon zegevieren.

Sacramento-Cleveland

Mike Bibby scoorde voor de tweede keer in zijn carrière een triple-double (17 punten, 11 assists en 10 rebounds), en hielp zo Sacramento aan een zesde opeenvolgende zege: 123-96 tegen Cleveland. Chris Webber zette 27 punten, 13 rebounds en zeven assists op het bord voor Sacramento, en Peja Stojakovic 19 punten.

LeBron James leidde Cleveland met 18 punten, acht rebounds en zes assists, één dag nadat hij als jongste speler ooit een triple-double presteerde in de NBA.