Staking legt productie Degussa lam
Foto: epa
ANTWERPEN - De staking die woensdagavond uitbrak bij Degussa in de Antwerpse haven, heeft vandaag nog uitbreiding genomen. Sinds deze middag liggen al tien van de veertien productie-installaties stil door de spontane staking.

De kans is groot dat ook de overige installaties de komende uren stil komen te liggen. ,,Rond 11 uur stelden we vast dat er nog vier van de veertien installaties in werking zijn'', zegt woordvoerster Erna Versmissen. ,,Om 14 uur is er een ploegenwissel. Daarna zullen we een nieuwe evaluatie doen'', aldus Versmissen.

Degussa draait normaal gezien de klok rond. Het heropstarten van de installaties neemt een zekere tijd in beslag, zodat het heel onwaarschijnlijk wordt dat er dit weekend zal gewerkt worden bij Degussa.

De stakers protesteren tegen de vermindering van het aantal personeelsleden in één afdeling, waardoor volgens hen de veiligheid in het gedrang komt.

De staking brak woensdagavond spontaan uit bij de nachtploeg en is gisteren en vandaag stelselmatig uitgebreid. ,,Ook in het weekend zal niet gewerkt worden'', zegt Rob Prins van ACV-Chemie. ,,Maandagnamiddag is er een gesprek met de directie gepland'', zegt Prins.

Bij Degussa in Antwerpen werken ongeveer 1.100 mensen.