DAKAR - De Fransman Jean-Louis Schlesser en de Spanjaard José Maria Servia met Belgisch co-rijder Jean-Marie Lurquin hebben beiden een uur straftijd gekregen wegens onsportief gedrag in de negentiende special van de rally naar Dakar. Dit maakte de koerscommissarissen gisteravond bekend.
Volgens een rapport van de koersdirecteur betreffende het incident meldden wagens nr. N.202 (Servia-Lurquin) en 200 zich te vroeg aan in de startzone. Wagen nr. 224 (Masuoka-Maimon) die als eerste diende te vertrekken meldde zich precies op tijd, maar verloor door het onsportief gedrag van de twee Méganes de pole-position. De koerscommissarissen hebben daarom beslist beide wagens een straftijd van één uur op te leggen," aldus Emanuele Gubernati, de voorzitter van het college van koerscommissarissen.

Het is de Duitse Jutta Kleinschmidt (Mitsubishi) die van de situatie profiteert. Zij ziet haar 41:58 achterstand in het klassement op Schlesser nu plots omgebogen tot een kleine drie minuten voorsprong op de Japanner Hiroshi Masuoka (Mitsubishi). De ritoverwining verliest Schlesser aan een derde Mitsubishi-rijder, de Portugees Carlos Sousa.