MELBOURNE - Onze landgenotes Justine Henine en Kim Clijsters zijn er vandaag niet in geslaagd de kwatfinales van de Australian Open te halen. Henin verloor nipt van Monica Seles en Clijsters ging onderuit tegen Lindsay Davenport.
De Amerikaanse Monica Seles (WTA-4) heeft de zegereeks van onze landgenote Justine Henin (WTA-22) gestopt. Het vierde reekshoofd haalde het van Henin in de achtste finales van de Australian Open in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-4. Henin bleef dertien wedstrijden lang ongeslagen.

In de kwartfinales ontmoet Seles de winnares van het duel tussen de Spaanse Marta Marrero (WTA-72) en de Amerikaanse Jennifer Capriati (WTA-14), het twaalfde reekshoofd.

Kim Clijsters (WTA-17) het vijftiende reekshoofd, verloor in 2 sets van de Amerikaanse Lindsay Davenport (WTA-2), de titelverdedigster in Melbourne. De setstanden waren 6-4 en 6-0.

In de kwartfinales ontmoet het tweede reekshoofd de winnares van het duel tussen de Russische Anna Kournikova (WTA-8), het achtste reekshoofd, en de Duitse Barbare Rittner (WTA-98).