Neen, er komt geen Abba-reünie op het Songfestival
Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat Abba het Songfestival won. Foto: tt nyhetsbyrãön

Een Abba-reünie op het Songfestival volgend jaar in Zweden? Velen hoopten erop na de winst van Loreen dit jaar. Maar Björn en Benny, de twee mannelijke leden van het kwartet, sloten het uit in een interview met de Britse openbare omroep BBC.

Door de overwinning van Loreen trekt het Eurovisiesongfestival volgend jaar opnieuw naar Zweden. Het land won voor de zevende keer de liedjeswedstrijd, een evenaring van het record van Ierland. Bovendien was het de tweede Songfestivaloverwinning voor Loreen, alleen de Ier Johnny Logan (winnaar in 1980 en 1987) deed haar dat voor.

De Zweedse zege krijgt nog een extra gouden randje, want volgend jaar is het precies vijftig jaar geleden dat Abba won met het nummer ‘Waterloo’. Het lijkt logisch dat thuisland Zweden daar volgend jaar aandacht aan zal besteden op het Songfestival. Velen hoopten wellicht stiekem dat Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid voor die gelegenheid opnieuw samen het podium zouden delen. Dat zal evenwel niet gebeuren.

‘Ik wil het niet’, zei Benny Andersson in het BBC-programma Newsnight. ‘En als ik het niet wil, zullen de anderen het ook niet doen. Als één persoon neen zegt, dan is het neen.’ Björn Ulvaeus voegde eraan toe: ‘We kunnen vijftig jaar Abba vieren zonder ons op het podium.’

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in