Zondag met zachte temperaturen en hier en daar zware regenbuien
Foto: Raymond Lemmens

Het wordt zondag eerst zwaarbewolkt met regen of buien, later wisselend bewolkt met lokaal onweerachtige buien. De maxima gaan van 15 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.

Zondagochtend is het vaak zwaarbewolkt en trekken er regen en buien vanuit het zuidwesten door het land. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met plaatselijk buien die kunnen gepaard gaan met onweer. In de loop van de namiddag wordt het stilaan droger in het westen. De maxima schommelen op de meeste plaatsen tussen 15 en 18 graden.

De wind is meestal zwak en veranderlijk maar draait in de loop van de namiddag eerder naar noord tot noordwest.

Zondagavond vallen er van het centrum tot het oosten van het land nog enkele buien, mogelijk met onweer, maar in de loop van de nacht verdwijnen de meeste buien. Elders ontwikkelen er zich zondagavond tijdelijk brede opklaringen. In de loop van de nacht vormt zich in de meeste regio’s laaghangende bewolking of mist met kans op plaatselijk dichte mist. Het koelt af tussen 9 en 12 graden. De wind blijft zwak uit noordwest en krimpt naar zuidwest tot west.

Maandag begint op de meeste plaatsen grijs met lage bewolking en/ of mist die geleidelijk optrekt. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met vooral in het oosten kans op een buitje. Verder neemt in de namiddag ook de bewolking toe vanaf het westen op de nadering van een storing die ‘s nachts over het land trekt. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 20 of 21 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Dinsdag is het zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag zou het wat droger worden vanaf de kust met nog kans op een bui maar in de oostelijke provincies zou het wel eens kunnen blijven regenen. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met regen en buien die van west naar oost over het land trekken. Sommige buien kunnen fel zijn en gepaard gaan met een donderslag. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Donderdag blijft het wisselvallig met buien die eventueel onweerachtig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden bij een matige wind uit zuidwest.

Vrijdag wisselen opklaringen en bewolkte perioden elkaar af. In de namiddag is er opnieuw kans op buien. Aan de kust blijft het zonnig. De maxima schommelen tussen 15 en 20 graden. De wind is matig uit noord tot noordoost.

Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het oosten van het land blijft er kans op een (onweerachtige) bui. De maxima komen uit tussen 14 en 19 graden. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in