Het 3-jarige meisje dat zaterdagavond levensgevaarlijk gewond raakte bij een incident in Brasschaat is overleden. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Twee familieleden zijn gearresteerd.

De hulpdiensten werden zaterdag iets na 19 uur naar Brasschaat gestuurd. Volgens de eerste verklaringen van de betrokkenen was een driejarige meisje betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf op de Bredabaan. Het meisje was samen met enkele familieleden de straat overgestoken en zou zijn aangereden op het zebrapad. De familie was naar eigen zeggen op weg naar B., haar oom die aan het kerkplein woont.

Ooggetuige

De lokale politie Brasschaat startte een onderzoek, maar had bijzonder weinig aanknopingspunten. In de horecazaken rond de kerk van Maria-ter-Heide had niemand het ongeval zien of horen gebeuren en er was ook geen signalement van de wagen beschikbaar. En dan was er ook nog een bizarre verklaring van een ooggetuige, die zag hoe het zwaargewonde meisje uit het appartement van de oom naar buiten werd gedragen. ‘Op dat moment kwam de ziekenwagen al aangereden’, klinkt het.

Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem, maar overleed daar in de loop van de avond of nacht aan haar verwondingen. De politie voerde wel een klopjacht naar de mogelijke dader, maar uit de verklaringen van de betrokkenen en de bevindingen van de deskundigen bleek al snel dat het verhaal van een aanrijding op het zebrapad niet kon kloppen.

Sporenonderzoek

De piste van een voorval met tragische gevolgen in het appartement van de oom kwam dan ook snel naar voren. Het gerechtelijke lab voerde zaterdagnacht uitgebreid sporenonderzoek uit in het appartement van B. Hij en zijn vriendin werden gearresteerd voor verhoor en zullen zondag vermoedelijk worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Meisje (3) dat gewond raakte in Brasschaat is overleden, twee familieleden opgepakt
Foto: rr

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in