Hollywoodster Gwyneth Paltrow is donderdag vrijgesproken tijdens een rechtszaak over een skiongeval. Acht juryleden in de staat Utah oordeelden dat de actrice geen schuld had aan een ongeval dat in 2016 plaatsvond, waarbij discussie was ontstaan over wie tegen wie skiede.

De jury vond daarentegen dat de eiser, een 76-jarige man, volledige schuld treft. Hij moet haar nu een symbolische schadevergoeding van één Amerikaanse dollar betalen.

De skiër, Terry Sanderson, had in 2019 een zaak aangespannen tegen de inmiddels 50-jarige Paltrow. Hij eiste 3 miljoen dollar van haar omdat ze - zo beweerde hij - tegen hem was geskied op een skipiste in Utah. Sanderson verklaarde dat Paltrow op een ‘gevaarlijke’ manier tegen hem was geskied, alvorens weg te rennen en hem bewusteloos achter te laten. Hij liep bij de botsing gebroken ribben en een hersenletsel op, maar zei dat hij ook blijvende mentale schade heeft.

Paltrow diende op haar beurt een tegenklacht in en zei dat de man tegen haar was geskied en dat zij dus geen schuld trof. Ze eiste een symbolische dollar voor de geleden schade.

Op sociale media werd gesmuld van het ‘skiproces’. Modebloggers schreven over de rechtbankoutfits van Paltrow en waren over het algemeen positief over haar ‘quiet luxury’ garderobe. The Washington Post las twee boodschappen in haar designeroutfits in neutrale kleuren, zorgvuldig gepimpt met gouden juwelen: ‘Eén: ze is gewoon een moeder op skivakantie en, twee: ze is te beroemd om haar tijd te verdoen met dit gedoe.’

Ook de advocate van Sanderson was kop van Jut, omdat zij nogal onder de indruk leek te zijn van de Hollywoodster, al meenden sommigen dat dit een tactiek van de advocate was om de actrice te verleiden tot het doen van uitspraken die haar bij de jury in een kwaad daglicht zouden stellen.

De advocate van Sanderson leek wel ‘starstruck’ door Gwyneth Paltrow.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in