De Britse koning Charles en zijn vrouw Camilla zijn woensdagmiddag in Duitsland aangekomen voor hun driedaagse staatsbezoek. Het vliegtuig met de Britse royals landde op het vliegveld van Berlijn, waar de rode loper voor het koningspaar was uitgerold.

Het koningspaar werd op Twitter welkom geheten in Berlijn door de woordvoerder van de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier. ‘President Steinmeier is verheugd de koninklijke familie te verwelkomen in Duitsland. Het staatsbezoek begint in Berlijn en gaat verder in Finowfurt, Brodowin en Hamburg’, twitterde woordvoerder Cerstin Gammelin.

Charles en Camilla lieten woensdag ook van zich horen op sociale media. ‘In aanloop naar ons eerste staatsbezoek aan Duitsland kijken we er erg naar uit om alle mensen te ontmoeten die dit land zo bijzonder maken. Het is een grote vreugde om de verdieping van de langdurige vriendschap tussen onze twee naties te kunnen voortzetten.’

Het bezoek van het Britse koningspaar duurt tot en met vrijdag. Het is het eerste staatsbezoek van Charles sinds hij koning van het Verenigd Koninkrijk is. Charles en Camilla zouden eigenlijk als eerste een staatsbezoek brengen aan Frankrijk, maar vrijdag werd bekend dat de Britse koning en de Franse president Emmanuel Macron in overleg hadden besloten het bezoek uit te stellen. Reden daarvoor was de onrust in het land naar aanleiding van de omstreden pensioenhervormingen.

Het bezoek begon rond 15 uur aan de Brandenburger Tor, waar honderden toeschouwers het koningspaar van dichtbij konden zien. De keuze voor die locatie werd net om die reden gemaakt: dat meer mensen het Britse koningspaar van ‘dichtbij’ zouden kunnen ontmoeten.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in