Driejarig meisje omgekomen bij ongeval nabij school: juiste toedracht nog onduidelijk
Foto: Marc Herremans

In Wommersom, een deelgemeente van Linter is maandagavond een driejarig kind om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat meldt het parket.

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 18.10 uur in de Zandstraat in Wommersom, waar een 29-jarige moeder haar kind met de fiets kwam ophalen aan de gemeentelijke basisschool De Zandloper. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou de fiets, met het kind achterop in het kinderzitje, omgevallen zijn waardoor het kind op de rijbaan terechtkwam. Hoe de fiets gevallen is, is nog onduidelijk, zo meldt het Leuvense parket.

Zowel de politie van de zone Getevallei als een ziekenwagen van de brandweer Tienen en de MUG van het Heilig Hartziekenhuis Tienen kwam ter plaatse. ‘Daar konden de politiemensen vaststellen dat een driejarig meisje uit Linter naast het voetpad op de rijbaan lag’, zegt het parket. ‘Verschillende zorgverleners waren bezig met de reanimatie van het kind. Het meisje werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg te Leuven, waar zij even later overleed ingevolge zwaar schedeltrauma.’

‘De moeder van het meisje was in shock, gaf een wisselend eerste relaas en kon nog niet verhoord worden’, gaat het parket verder. De autobestuurder, een 49-jarige man uit Linter, legde een negatieve adem- en speekseltest af. ‘Hij verklaarde dat hij een bonk hoorde en in zijn spiegel een fiets op de grond zag liggen. Hij zou geen fietser gezien hebben en zou zich onmiddellijk aan de kant hebben gezet.’ De bestuurder van het betrokken voertuig zou psychische bijstand krijgen.

Heel wat mensen kwamen maandagavond laat nog afgezakt naar de plaats van het ongeval. Enkele ouders van opvanggenootjes van het overleden meisje, kwamen bloemen neerleggen. ‘Ik weet niet wat ik morgen tegen mijn kindje moet zeggen, eerlijk gezegd’, zegt een moeder. ‘Gelukkig is ze nog niet oud genoeg om te beseffen wat er gebeurd is. Dit is echt verschrikkelijk als je dit moet meemaken. Hier zijn gewoon geen woorden voor.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in