Marlen Reusser zet suprematie van SD Worx in de verf met solo in Gent-Wevelgem
Marlen Reusser. Foto: BELGA

Opnieuw feest voor SD Worx. Niet Lotte Kopecky, wel haar ploeggenote Marlen Reusser heeft Gent-Wevelgem op haar naam geschreven. De Zwitserse zwaaide op 40 kilometer van de streep het peloton uit.

SD Worx heeft zijn zevende overwinning van het seizoen beet. In Gent-Wevelgem controleerde de ploeg van onze landgenote Lotte Kopecky de koers van begin tot einde. Marlen Reusser profiteerde van die dominantie en trok op 40 kilometer van het einde alleen in de aanval.

De Zwitserse is een gepatenteerde hardrijdster en bouwde haar bonus stelselmatig uit tot meer dan twee minuten. Een achtervolgend groepje met onder meer onze landgenote Shari Bossuyt beet zijn tanden stuk op de tijdritspecialiste. In het slot nam Reusser nog een verkeerde afslag, maar zelfs een kleine omweg kon haar niet van de overwinning houden.

Achter de Zwitserse werd de finale nog ontsierd door een grote valpartij in het peloton. Lorena Wiebes verloor de controle over haar stuur en sleurde zo haar ploeggenote Lotte Kopecky mee tegen het asfalt.

Beiden reden de wedstrijd nog uit, maar konden zich niet meer mengen in de sprint om de tweede plaats. De Amerikaanse Megan Jastrab profiteerde van de hectische finale en toonde zich in de laatste rechte lijn net sneller dan de Nederlandse Maike van der Duin.

Marlen Reusser zet suprematie van SD Worx in de verf met solo in Gent-Wevelgem
Het podium van Gent-Wevelgem. Foto: AP

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in