‘Moeilijkheden met cashflow’ nekken Scotch & Soda
Het merk Scotch & Soda vraagt het faillissement aan voor zijn winkels in Nederland. Foto: rr

Na de stille dood van Abercrombie & Fitch, Hollister en Superdry is nu het Nederlandse Scotch & Soda aan de beurt. Het merk vraagt het faillissement aan voor zijn winkels in Nederland.

Het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda is een bekende naam in de winkelstraten, niet alleen in België en Nederland, ook internationaal. Het merk heeft wereldwijd meer dan 200 winkels en 7.000 shop-in-shops (een winkel in een andere winkel, red.). Het merk was bekend voor zijn betaalbare kleding met een jeugdig klassiek designergevoel.

Ondanks de populariteit moest het bedrijf deze week het faillissement aanvragen voor zijn Nederlandse tak. ‘Ernstige moeilijkheden met de cashflow’, wordt opgegeven als oorzaak. Scotch & Soda ontstond in 1985 in Amsterdam. Sinds de coronapandemie worstelde het met dalende omzetcijfers. De energiecrisis en stijgende lonen deed het kledingbedrijf uiteindelijk de das om.

Toch is voor de fans van het label de hoop nog niet verloren. De winkels in België blijven open. Ook lieten meerdere bedrijven weten geïnteresseerd te zijn in een doorstart van de 32 Nederlandse winkels.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in