Dan toch geen Legoland in België
Foto: afp

De groep Merlin schort haar plannen op om van de oude Caterpillar-site in Charleroi een Legoland te maken. Dat bericht de Waalse krant La DH en wordt bevestigd aan onze redactie. Het kabinet van de Waalse minister van Economie Willy Borsus (MR) reageert teleurgesteld.

‘De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies.’ De Waalse minister van Economie Willy Borsus (MR) ontving vrijdagochtend het nieuws dat pretparkbouwer Merlin de stekker uit het Waalse prestigeproject trekt. ‘Dit is uiteraard een ontgoocheling’, reageert de minister.

De beslissing kadert binnen een globaal plan van de groep. Marlin wil zich focussen op de versterking van bestaande infrastructuur. In augustus werd gecommuniceerd dat het project nog afgevoerd kon worden indien de kosten te hoog opliepen. Al wordt die reden vandaag niet aangehaald.

De kosten van het nieuwe park in Charleroi werden geschat op 400 miljoen euro. De plannen waren een opsteker voor burgemeester en PS-voorzitter Paul Magnette. Het project kon 1.000 jobs opleveren. De Waalse overheid wil wel blijven onderzoeken wat ze in de toekomst met de Caterpillar-site kan doen.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in