Signalisatie boven Vlaamse snelwegen buiten dienst: overal gelden vaste snelheidsbeperkingen, spitsstroken zijn open
Themabeeld. Foto: fvv

De rijstrooksignalisatie boven de snelwegen in Vlaanderen is dinsdag buiten dienst door een technisch probleem. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Door een technisch probleem in de regio Antwerpen was op bepaalde plaatsen niet de juiste informatie op de rijstrooksignalisatie te zien. ‘We konden die niet meer aansturen’, aldus Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Omdat door de panne niet de juiste informatie volgens de reële situatie op de weg te zien was, besliste dat centrum om de rijstrooksignalisatie boven alle Vlaamse snelwegen te doven.

Het Vlaams Verkeerscentrum kan niet zeggen hoe lang de storing zal aanhouden. ‘Onze IT-diensten zijn ermee bezig’, aldus Bruyninckx. De dynamische tekstborden boven de snelwegen werken wel, en geven aan dat de rijstrooksignalisatie buiten dienst is.

Bruyninckx wijst erop dat het verkeer normaal kan verlopen, volgens de maximale snelheden die de wegcode toelaat. Ook de spitsstroken, die normaal via de rijstrooksignalisatie worden aangegeven, zijn dus open.

Lees ook

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in