Noord-Korea heeft tijdens een militaire parade het, voor het land, grootste aantal langeafstandsraketten ooit getoond. Het baart analisten zorgen. 

Het pronkstuk van de militaire parade in Pyongyang was een groot aantal langeafstandsraketten. De raketten kunnen uitgerust worden met kernwapens en zouden in staat zijn om het Amerikaanse vasteland te bereiken. Het dozijn raketten dat te zien was op de militaire parade baart analisten zorgen. Zo’n aantal zou de Amerikaanse nucleaire verdediging kunnen overbelasten, zeggen analisten.

Volgens Noord-Koreaanse analisten was er ook een nieuw type raket aanwezig op de parade. Het zou gaan om een langeafstandsraket met vaste brandstof. Die zijn sneller te lanceren dan raketten op vloeibare brandstof en zijn bovendien moeilijker te neutraliseren.

De militaire parade was de eerste openbare verschijning van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een maand tijd. De dictator werd vergezeld door zijn vrouw en dochter. Met de parade werd de 75ste verjaardag van het Koreaanse Volksleger gevierd.