Twee gewonden bij steekpartij in ziekenhuis Izegem
Foto: sdi

In het ziekenhuis van Izegem heeft een man twee mensen verwond met een lang steekmes, onder wie een spoedarts. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

Twee mannen stapten maandag rond 16 uur de spoedafdeling van de Sint-Jozefskliniek binnen. Een van hen begeleidde een vriend, die verward overkwam volgens het ziekenhuispersoneel. De urgentiearts besliste om de man naar een onderzoekslokaal te brengen.

Volgens bronnen in de Sint-Jozefskliniek moet de man zich plots bedreigd hebben gevoeld. Hij haalde een groot steekmes uit zijn broek en stak de spoedarts twee keer. Die kwam er gelukkig met oppervlakkige snijwonden vanaf. Nadien draaide de man zich om en stak hij zijn vriend recht in de borst. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

De dader zwaaide vervolgens nog verder met het mes rond, maar kon niemand meer verwonden. Het personeel stak zich snel weg in een gesloten ruimte, terwijl het wachtte op de gealarmeerde politiediensten. De verdachte liep nog naar buiten, maar kon niet veel later opgepakt worden door de politie.

Het parket van Kortrijk bevestigt de steekpartij en de arrestatie. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd. De man zal dinsdag waarschijnlijk voorgeleid worden.

De vriend die de man begeleidde, verkeert niet meer in levensgevaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in