Franse topfavoriet Léo Bisiaux soleert met overmacht naar wereldtitel veldrijden junioren, brons voor Belg Yordi Corsus
Foto: Belga

Léo Bisiaux (17) is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de junioren. De Franse topfavoriet domineerde zowat de hele wedstrijd en soleerde naar winst in Hogerheide. De Nederlander Senna Remijn en onze landgenoot Yordi Corsus vervolledigen het podium.

Het begin van het WK voor junioren was een en al chaos. Na nog geen vijftig meter was er een massale valpartij, een twintigtal renners lagen op elkaar. Onze landgenoten Yoren Vanhoudt en Robbe Marchand werden opgehouden. Een minuut later haakten twee andere landgenoten - Antoine Jamin en Viktor Vandenberghe - in elkaar met hun fiets, waardoor ze even stilstonden.

Allesbehalve een perfecte start voor de Belgen, maar ook vooraan in de koers was ons land vertegenwoordigd. Yordi Corsus toonde zich in de openingsronden de beste der Belgen en slaagde er even in om topfavoriet Léo Bisiaux te volgen. Maar toen de Fransman op het einde van de tweede ronde een stevige versnelling plaatste, kon niemand nog volgen.

Belgen in achtervolging

De Franse topfavoriet was voor halfweg koers al gaan vliegen. In de achtergrond kregen we een strijd tussen drie Belgen en twee Nederlanders voor de overige podiumplaatsen. Corsus, Wies Nuyens en Seppe van den Boer tegenover onze Noorderburen Keije Solen en Senna Remijn. Die laatste reed de hele tijd solo in tweede positie en gaf het niet meer af.

In de strijd om brons toonde Corsus zich de sterkste. Onze landgenoot had in de slotronden nog een stevige versnelling in huis en kwam even op zes seconden van Remijn, maar uiteindelijk moest hij toch vrede nemen met een derde plaats. Nuyens kwam zelfs nog aansluiten en werd vierde. Van den Boer kwam negen seconden later binnen als vijfde. Drie, vier en vijf voor de Belgische junioren dus.

Top tien:

1. Léo Bisiaux (FRA) in 43’48”

2. Senna Remijn (NED) +11”

3. Yordi Corsus +17”

4. Wies Nuyens +17”

5. Seppe van den Boer +26”

6. Keije Solen (NED) +30”

7. Mika Vijfvinkel (NED) +42”

8. Albert Philipsen (DEN) +44”

9. Zsombor Takacs (HON) +47”

10. Vaclav Jezek (TSJ) +48”