Twee mannen aangehouden voor aanslag met brandbom op gerechtsgebouw in Mechelen
Het Huis van de Mechelaar Foto: Geertje De Waegeneer

De onderzoeksrechter heeft zaterdag twee 36-jarige mannen uit Mechelen aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen met molotovcocktails op het gerechtsgebouw en het administratief centrum van Mechelen.

Dat meldt het parket van Antwerpen. Ze worden verdacht van opzettelijke brandstichting van een onroerend goed bij nacht en vereniging van misdadigers.

Op 26 januari werden er brandbommen gegooid naar het gerechtsgebouw en het administratief centrum (Huis van de Mechelaar) in Mechelen. Bij het Huis van de Mechelaar sneuvelde een raam, maar bleef de schade al bij al beperkt. Bij het gerechtsgebouw kwam het projectiel op een dak terecht en raakte de afzuiginstallatie beschadigd. Op een andere plaats in de stad, ter hoogte van de Vaartdijk, ontplofte ook nog een molotovcocktail op straat. Er vielen geen gewonden bij de aanslagen.

Het parket van Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter en er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. ‘Politiezone Rivierenland voerde in het kader van dat onderzoek zaterdagochtend huiszoekingen uit. Twee mannen, beiden 36 jaar, werden hierbij gearresteerd en verhoord’, zegt parketwoordvoerster Kato Belmans.

De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste hen aan te houden. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer. ‘Er zijn geen aanwijzingen voor een eventuele link met het georganiseerde drugsmilieu’, zegt de parketwoordvoerster nog.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in