Fietser (22) zwaargewond na aanrijding met lijnbus in Leuven
Foto: Ruben De Keyzer

Op de Bondgenotenlaan in Leuven is een fietser zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. De 22-jarige vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

‘Het ongeval gebeurde omstreeks 06.45 uur, toen de fietser in de richting van de Grote Markt reed’, zegt politiewoordvoerder Mathieu Caudron. ‘Een vrachtwagen die voor haar reed, vertraagde ter hoogte van de Vital Decosterstraat om te stoppen voor een levering en de fietser wilde die vrachtwagen voorbijsteken. Bij dat manoeuvre werd ze echter aangereden door een bus van De Lijn die ook in de richting van de Grote Markt reed.’

De fietser kwam zwaar ten val en werd in kritieke toestand overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Daar is het levensgevaar intussen geweken, aldus nog de politie.

Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden van het ongeval na te gaan. Daardoor was de Bondgenotenlaan een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in