Tennisser Nick Kyrgios pleit schuldig aan mishandeling ex-partner
Kyrgios kampt met een knieblessure en arriveerde vrijdag op krukken in de rechtbank. Foto: epa-efe

De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft vrijdag in een rechtbank in Canberra schuldig gepleit aan de mishandeling van zijn voormalige partner. Maar hij ontloopt een veroordeling.

Nick Kyrgios (27) werd in 2021 door zijn ex-vriendin Chiara Passari aangeklaagd wegens mishandeling, nadat hij haar op de grond had geduwd na een verhitte discussie.

De rechter besliste vrijdag de tennisser niet te veroordelen. Hij loopt geen risico op recidive en het ging niet om een ernstig incident, klonk het.

 

‘Ik zat niet goed in mijn vel toen dit gebeurde en ik reageerde op een moeilijke situatie op een manier die ik ten zeerste betreur’, laat de tennisser weten na de uitspraak. ‘Ik weet dat het niet oké is en ik heb oprecht spijt voor de pijn die ik heb veroorzaakt.’

Een maand na het incident meldde Passari het incident aan de politie, maar ze diende geen klacht in. Het koppel verzoende zich aanvankelijk. Nadat ze uiteen waren gegaan, diende Passari een klacht in voor mishandeling.

Depressies

De advocaat van Kyrgios had in oktober om uitstel gevraagd om de tijd te krijgen om de geestelijke toestand van de tennisser te kunnen onderzoeken.

Vorig jaar bekende Kyrgios, de nummer twintig van de wereld, dat hij in het verleden met depressies heeft geworsteld. Ook staat hij bekend om woede-uitbarstingen op het veld.

Kyrgios kon afgelopen maand niet deelnemen aan de Australian Opendoor een knieblessure. Hij arriveerde vrijdag op krukken in de rechtbank.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in