Mannen vallen woning van rapper binnen na Tiktok-ruzie in Antwerpen
Para Turk in een van zijn videoclips. Foto: rr

De Antwerpse rapper Para Turk, alias Ibrahim A., laat opnieuw van zich horen. Dit keer werd hij zelf slachtoffer van een brute aanval.

Aan het Stuivenbergplein in Antwerpen is een vijftal mannen de woning van rapper Para Turk binnengevallen naar aanleiding van een ruzie via Tiktok. Dat zegt de lokale politie aan Belga. Het slachtoffer incasseerde enkele rake klappen.

De aanvallers trapten de deur van het appartement in. De rapper verklaarde aan de politie dat hij ook werd bedreigd met wapens. De politie kon twee verdachten oppakken voor verhoor, maar wapens zijn voorlopig niet aangetroffen.

Para Turk, het alias van Ibrahim A., zit momenteel thuis met een enkelband, na verschillende aanrakingen met het gerecht. Ibrahim A. groeide op in Antwerpen-Noord en genoot als Para Turk enig aanzien onder de lokale jeugd. De Youtube-clips van zijn rapnummers werden gretig bekeken en gedeeld. In 2016 werd hij in beroep veroordeeld voor het seksueel uitbuiten van een minderjarig meisje. Hij kreeg vijf jaar cel, deels met uitstel, en kwam in 2017 vrij – eerst met een enkelband, daarna onder voorwaarden.

Videoclip

In 2019 belandde hij opnieuw achter de tralies na geweld tegen zijn vriendin. Wat later kwam hij weer vrij onder voorwaarden, die hij vervolgens schond door in volle coronatijd met enkele van zijn kameraden samen te scholen onder het viaduct van de A12 om er, met drugs op zak, een videoclip op te nemen.

A. werd gearresteerd, maar de rapper liet zich niet zomaar opsluiten. Hij ontsnapte eerst via het raam uit de combi, maar kon al snel worden gevat. Daarna veinsde hij een enkelblessure en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar sprong hij recht uit zijn rolstoel om er als een speer vandoor te gaan. Een kleine twee weken later kon hij worden opgespoord en werd hij teruggebracht naar de Begijnenstraat.

In 2020 werd een vrouwelijke cipier van het Antwerpse arresthuis opgepakt onder verdenking van het leveren van cannabis aan twee gedetineerden, onder wie Ibrahim A.. Hij werd toen zelf niet aangehouden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in