Gerecht onderzoekt uitgaven Waals Parlement
Het Waals Parlement. Foto: belga

Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de buitensporige uitgaven van het Waals Parlement en dubieuze overheidsopdrachten te onderzoeken. Dat schrijft Le Soir.

De onderzoeksrechter moet nagaan of het Waals Parlement en zijn griffier op een rechtmatige manier een groot informaticaproject aan een Brussels bedrijf beloofden. Verder moet hij de werken aan het huis van volksvertegenwoordigers in Namen onder de loep nemen. De kosten van een tunnel tussen de parking en het parlementsgebouw bleken toen fors hoger uit te vallen dan begroot. Bovendien onderzoekt het openbaar ministerie ook mogelijke onregelmatigheden, waaronder misbruik van sociale tegoeden, zo vernam Le Soir.

‘Daarmee schakelt het gerecht in Namen een versnelling hoger’, schrijft de krant. De onderzoeken zijn toevertrouwd aan de afdeling Ecofin van de federale gerechtelijke politie in Namen, die ondersteuning krijgt van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC).Het parket van Namen wilde geen commentaar geven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in