Trump start campagne voor presidentsverkiezingen 2024
Foto: afp

Met optredens in twee Amerikaanse staten heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump dit weekend zijn campagne afgetrapt voor de presidentsverkiezingen van 2024.

In New Hampshire en South Carolina stelde Donald Trump zijn campagneteams voor die staten voor. Het zijn twee van de staten die vroeg met de Republikeinse voorverkiezingen beginnen.

Trump zei bozer en toegewijder te zijn dan ooit. Hij beweerde ook nog eens dat hij de eigenlijke winnaar van de presidentsverkiezingen van 2020 was en benadrukte dat onder zijn leiding er nooit een Russische inval in Oekraïne geweest zou zijn. The Washington Post beschreef zijn campagne nogal sceptisch, met tussen de enthousiaste kreten van Trump-aanhangers toch ook quotes van Republikeinen die vonden dat het tijd was voor een nieuw en jonger gezicht. Vooral de naam van de gouverneur van Florida Ron DeSantis viel daarbij geregeld.

   • Trump mag weer op Facebook en Instagram

Trump had zijn kandidatuur al in november bekendgemaakt. Tot dusver zijn er nog geen Republikeinse tegenkandidaten opgestaan. Toch zouden een aantal Republikeinen ambities hebben, onder wie Trumps voormalige vicepresident Mike Pence en zijn voormalige minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. En DeSantis, natuurlijk, dievolgens de peilingen de naaste concurrent van Trump kunnen worden, als hij zou meedoen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in