Zoekactie naar vermiste 25-jarige vrouw stopgezet
Foto: phu

De zoekactie naar een 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in Zemst met haar fiets in de Zenne is gevallen is stopgezet. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. ‘Er is met de helikopter gezocht van Zemst tot Boom, helaas zonder resultaat. De komende dagen bekijken we hoe we de zoektocht kunnen voortzetten.’

De feiten speelden zich af rond 1 uur. Enkele ooggetuigen melden hoe ze de jonge vrouw ter hoogte van de Stationslaan om een nog onbekende reden met haar fiets de Zenne zagen rijden. De ooggetuigen verwittigden de brandweer, die meteen ter plaatse kwam en een grootschalige zoekactie op poten zette. De vrouw, die op haar vaste woon-werktraject aan het fietsen was, zou een beige jas en lichtkleurige rugzak gedragen hebben.

De familie van de 25-jarige vrouw heeft al sinds zaterdagavond geen contact meer met haar. De twee getuigen konden haar op foto’s identificeren. ‘Maar we kunnen pas uitgaan van een definitieve identificatie wanneer het lichaam gevonden is’, zegt Carol Vercarre, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

Sterke stroming

Duikers van de brandweer zones Vlaams-Brabant West en Rivierenland gingen ’s nachts al het water in en er werd ook gezocht met een sonarbootje en drones met warmtesensoren. Om 4 uur werd de zoektocht gestaakt.

Zondagochtend werd de zoekactie opnieuw opgestart, met onder meer de inzet van een politiehelikopter en een sonarbootje. Er werd al gezocht tot aan de Rupel, maar voorlopig zonder resultaat.

Er gaan intussen ook stemmen op dat het allesbehalve veilig is om te fietsen langs het jaagpad omdat het onvoldoende afgeschermd is van de naastliggende ingebetonneerde Zenne. ‘Ik wil eerst afwachten wat er exact gebeurd’, zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA). ‘Het is belangrijk om te weten wat de eventuele risico’s zijn. Is het een kwestie geweest van uitglijden, is de oprit te hellend of ligt er een slechte bocht? Dat gaan we uiteraard bekijken. Ik heb aan de onderzoekers gevraagd om ons op de hoogte houden als het onderzoek afgerond is.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in