Lichaam van vermiste sluiswachter gevonden
Foto: bfm

In het Antwerpse district Merksem is zondag tijdens een zoekactie het lichaam gevonden van de sluiswachter van het havengebied. Hij was sinds vrijdagnacht vermist. Dat bevestigt het Antwerpse parket.

De 53-jarige Kris Goossens was vrijdagnacht om 4.15 uur met zijn elektrische fiets huiswaarts gereden. Hij kwam van een feestje in de Moose Bar Antwerpen op de Groenendaallaan en reed richting Schoten. Goossens was naar de nieuwjaarsreceptie van Port of Antwerp-Bruges geweest, waar hij werkt als brug- en sluiswachter. Toen hij zaterdagochtend nog steeds niet thuis was, sloeg zijn familie alarm.

De politie startte een onderzoek en kon zijn stappen traceren langs de nachtclub IKON, de vroegere Noxx aan het Straatsburgdok, en de Vaartkaai in Merksem rond 4.30 uur.

Zondagochtend werd een zoekactie op touw gezet. ’s Middags werd in het Albertkanaal zijn lichaam aangetroffen, niet ver van de plaats waar hij voor het laatst werd gezien. Ook zijn fiets lag daar. De omstandigheden van het overlijden worden onderzocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in