Westerlo en Union winnen op 23e speeldag, elders gelijkspel
Foto: BELGA

Na een 1 op 9 heeft Westerlo opnieuw aangeknoopt met de zege tegen KV Mechelen. Union ligt na winst tegen Charleroi op drie punten van leider Racing Genk. OH Leuven-STVV en Kortrijk-Oostende eindigden beide op gelijkspel.

OH-Leuven- STVV (1-1)

OH Leuven en Sint-Truiden hebben zaterdag op de 23e speeldag in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Er was ook geen winnaar in KV Kortrijk-KV Oostende: 2-2.

Aan Den Dreef gleed de Japanner Daichi Hayashi (9.) al vroeg de openingstreffer in doel na een afgemeten assist van zijn landgenoot Daiki Hashioka. OHL moest ondanks enkele grote kansen wachten tot na de rust om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen: Jon Dagur Thorsteinsson (53.) hield zijn hoofd koel en verzilverde een strafschop. Geen van beide ploegen kon aansluitend nog een driepunter forceren.

STVV en OHL houden elkaar in het vizier in het klassement van de Belgische hoogste voetbalafdeling op respectievelijk de achtste en negende plaats met 32 en 31 punten.

Westerlo en Union winnen op 23e speeldag, elders gelijkspel
Foto: BELGA

Kortrijk-Oostende (2-2)

In de West-Vlaamse kelderkraker klommen de Kerels op voorsprong door toedoen van Faiz Selemani (20.). Ze zagen zich ruim een kwartier later de verdubbeling van de bonus door de neus geboord na tussenkomst van de VAR. Nick Batzner (45.+5) bracht de Kustboys op gelijke hoogte in de slotseconden van de eerste helft. Thierry Ambrose (84.) dacht de bezoekers eindelijk nog eens van een zege te laten proeven, maar dat was buiten Habib Gueye (89.) gerekend, die een schot van Felipe Avenatti tussen de palen devieerde.

Kortrijk begeeft zich op de veertiende positie met 22 eenheden en Oostende kan de degradatiezorgen niet van zich afschudden met een zeventiende stek en 18 stuks.

Westerlo en Union winnen op 23e speeldag, elders gelijkspel
Foto: BELGA

Westerlo - KV Mechelen (2-0)

Kyan Vaesen heeft Lyle Foster meteen doen vergeten op de 23ste speeldag. Westerlo hield tegen KV Mechelen de volle buit thuis dankzij twee doelpunten van Vaesen: 2-0.

In de stand nadert nummer zeven Westerlo met 34 punten tot op drie eenheden van Standard en Club Brugge. Mechelen volgt pas op de dertiende plaats met 25 punten, vijf stuks boven de degradatiestreep.

De Kemphanen zochten de kleedkamers van het eigen Kuipke op met een 1-0 bonus tegen Malinwa. Vaesen (22.), voor het eerst sinds begin november in de basis ter vervanging van Foster, bedankte zijn coach Jonas De Roeck voor het vertrouwen met de openingstreffer.

In de tweede helft dook Vaesen (57.) alert op aan de tweede paal, waarop hij nog voor het uur zijn tweede goal van de namiddag binnenlegde. Rood-geel was aansluitend niet meer bij machte om zich terug in de partij te knokken. Tot overmaat van ramp kreeg Dimitri Lavalée zo’n kwartier voor tijd een tweede geel karton onder de neus geduwd.

Westerlo en Union winnen op 23e speeldag, elders gelijkspel
Foto: BELGA

Union - Charleroi (1-0)

Charleroi-coach Felice Mazzu zag zijn ex-club gretig starten op Mambourg. In de 24e minuut stuurde Lynen de boomlange Nilsson diep. Die gunde Charleroi-doelman Koffi geen kans met een loeiharde pegel. In een match met heel wat stevige duels probeerde Charleroi na de pauze de bakens te verzetten, maar de vicekampioen gaf geen krimp. De Carolo’s kwamen dan ook niet tot uitgespeelde kansen tegen het team van Karel Geraerts, van 2014 tot 2016 speler van Charleroi.

Met 52 punten nadert nummer twee Union tot op drie punten van leider Racing Genk (55 ptn), dat nog twee matchen tegoed heeft. Zondag ontvangen de Limburgers rode lantaarn Seraing. Charleroi is twaalfde met 27 punten.

Westerlo en Union winnen op 23e speeldag, elders gelijkspel
Foto: BELGA