Verlinden versterkt Antwerpse scheepvaartpolitie via federale politiereserve
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) Foto: BELGA

Sinds deze week worden dagelijks zowat twintig politiemensen uit de federale politiereserve ingeschakeld in de haven van Antwerpen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Daardoor gaat het aantal zichtbare ploegen maal twee.

Tussen september en december vorig jaar werd de operationele capaciteit van de Federale Scheepvaartpolitie van Antwerpen al uitgebreid met twintig politiemensen tot 114 agenten. De twintig nieuwe mensen kwamen uit andere diensten van de federale politie. De uitbreiding kwam er in de strijd tegen de drugscriminaliteit.

Sinds deze week is op vraag van de minister de inzet van politiemensen uit de Federale Reserve verhoogd. Door die Federale Reserve prioritair naar de haven van Antwerpen te oriënteren, worden er zeven dagen op zeven een twintigtal extra politiemensen ingezet om te patrouilleren. Deze inzet wordt permanent geëvalueerd, en waar nodig bijgestuurd, licht Verlinden toe.

Ondertussen worden de nodige stappen gezet om de Antwerpse Scheepvaartpolitie structureel te versterken met nog 25 politiemensen. ‘Er bestaat geen mirakeloplossing om drugsbendes te stoppen’, benadrukt Verlinden. ‘Alle partners moeten aan hetzelfde zeel trekken om het net rond deze criminele organisaties te sluiten. Ook de politie neemt haar verantwoordelijkheid, met een versterkte aanwezigheid in de haven.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in