Wereldwijde storing bij programma’s van Microsoft verholpen
Foto: reuters

De storing bij Microsoft-diensten is verholpen. Dat blijkt uit de statuswebsite voor Office 365 van de Amerikaanse technologiereus. Eerder op de dag waren er problemen opgedoken bij de zogeheten 365-programma’s, zoals de bekende mailprogramma’s Outlook en Exchange, en het chatprogramma Teams.

Microsoft maakte ’s ochtends bekend dat er storingen waren op de 365-diensten, zoals Teams, Xbox live en de maildiensten Exchange en Outlook. Ook het platform Azure was getroffen. De storing was te wijten aan netwerkproblemen, maar omstreeks 13.30 uur Belgische tijd zouden die verholpen moeten zijn. Dat maakte het bedrijf bekend.

De problemen bij Microsoft zouden al enkele dagen bestaan. ‘De voorbije dagen ervoeren heel wat mensen problemen met de cloud’, aldus IT-journalist William Visterin. ‘In het verleden gebeurde dat nog wel eens, maar toen duurden ze niet zo lang. Ditmaal lijken ze ernstiger dan anders.’ De programma’s hebben zich stelselmatig hersteld, nadat een nieuwe ontwikkeling werd teruggedraaid.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in